POSLJEDNJA TESTIRANJA NA KCUS-u: Dvoje pozitivnih na COVID-19, jedan povezan sa Centrom za srce u Tuzli

U Bosni i Hercegovini je do ovog momenta COVID-19 registriran u 264 slučaja. Taj broj uključuje sve do sada testirane, gdje je rezultat bio pozitivan, uključujući i broj izliječenih, kao i preminulih.

  • Vijesti

  • 28. Mar. 2020  

  • 0

Potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Oni su među 14 posljednjih testiranih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za Faktor iz KCUS-a.

 

Radi se o zaraženima iz Zenice i Zavidovića. Zaraženi iz Zavidovića bio je pacijent kardiološke bolnice, poznatije kao Centar za srce u Tuzli.

Od sinoć je potvrđeno kako je medicinska sestra koja je radila u Centru za srce pozitivna na koronavirus, da bi potom uslijedila testiranja njenih kontakata te ostalih koji su bili ili mogli biti u vezi sa ovim slučajem.

Do jutros je u UKC-u Tuzla testirano 36 najbližih kontakata medicinske sestre, a njih sedam je bilo pozitivno na koronavirus. U radu na UKC-u Tuzla je veći broj testova vezanih za Centar za srce, a dio rezultata trebao bi biti poznat večeras. U TK je za sada ukupno devet oboljelih, pored medicinske sestre i njenih sedam kontakata, pozitivna je i žena iz Lukavca, koja se u BiH vratila iz inostranstva.

U Bosni i Hercegovini je do ovog momenta COVID-19 registriran u 264 slučaja. Taj broj uključuje sve do sada testirane, gdje je rezultat bio pozitivan, uključujući i broj izliječenih, kao i preminulih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...