TRUMP DONIO ODLUKU O NEW YORKU: Je li ispravno postupio?

Predsjednik SAD-a Donald Trump odlučio je da nema potrebe da se New York zatvara u karantin, prenosi BBC

  • Svijet

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Trump je prethodno najavio mogućnost zatvaranja New Yorka i dijelova New Jerseyja i Connecticuta kao mjeru borbe protiv koronavirusa.

Guverner New Yorka rekao je da bi zatvaranje bilo "smrtonosno" i "antiamerički". On je dodao da je New York već sproveo mjere karantina, poput zabrane velikih okupljanja i naredio ljudima da ostanu kod kuće, ali da će se protiviti bilo kakvim naporima za "zatvaranje".

Sa više od 123.000 zaraženih, SAD su prve po broju slučajeva koronavirusa u svijetu, dok je broj preminulih prevazišao 2.200.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...