JEDNI ODBIJAJU IZOLACIJU, A DRUGI TVRDE DA U BANJA LUCI NEMA TESTOVA: U ovoj opštini u RS-u stanje je van kontrole...

Na Facebook stranici Centra za kulturu i informisanje se navodi da su iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i građane opštine Кotor Varoš u pogledu daljeg širenja virusa korona

  • Mini market

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Na hitnoj, juče zakazanoj i održanoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Kotor Varoš konstatovano je da je lice zaraženo virusom korona, zaposleno u preduzeću “Mehaničke konstrukcije”, izjavilo higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” da je bilo u kontaktu sa svim zaposlenim u navedenom preduzeću.

"Na osnovu njegove izjave higijensko-epidemioiloška služba Doma zdravlja je zatražila u petak usmenim putem podatke o svim zaposlenim licima preduzeća 'Mehaničke konstrukcije' kako bi im se izrekla mjera kućne izolacije.

Po odbijanju saradnje juče je upućen i pismeni dopis ispred opštinskog Štaba za vanredne situacije i kotorvaroškog Doma zdravlja da se dostave traženi podaci kako bi zdravstveno - sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali isti su dostavili nepotpune podatke i dalje odbijajući saradnju.

Na Facebook stranici Centra za kulturu i informisanje se navodi da su iz preduzeća 'Mehaničke konstrukcije' odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i sve građane opštine Кotor Varoš u pogledu daljeg širenja virusa korona.

Opštinski Štab za vanredne situacije je donio odluku da se protiv odgovornih osoba iz preduzeća 'Mehaničke konstrukcije' podnese krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, te da Policijska stanica Кotor Varoš izvrši provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na jučerašnjoj sjednici Štaba vezano za preduzeće 'Mehaničke konstrukcije'.

Takođe upućen je poziv zaposlenim u preduzeću 'Mehaničke konstrukcije' i druga lica koja su radila u proteklih 14 dana u navedenoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja na telefon 051 785 506 (radnim danom do 15.00 časova) i na broj 051 785 704 (popodne i vikendom)."

Opštinski Štab za vanredne situacije je imenovao tim koji će u roku od 24 sata izvršiti identifikaciju svih lica i istima će zdravstveno-sanitarni inspektor izdati rješenja o kućnoj izolaciji.

Na BN TV-u saznaju da su i članovi porodice zaražene osobe iz Kotor Varoša juče vraćeni iz UKC Banjaluka uz objašnjenje da nisu u mogućnosti da izvrše tstiranje na virus korona, jer nema testova za to.

Prema istom izvoru, bilo je još osoba koji su juče vraćeni jer u UKC nije bilo testova za utvrđivanje prisustva virusa korona kod osoba.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...