PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Danas najveći porast broja novozaraženih u BiH (INTERAKTIVNA MAPA)

Do sada su u BiH zaražene 323 osobe...

  • Regija

  • 29. Mar. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaraženo je 2786 osoba odnosno 113 slučajeva više nego sinoć. Ukupno je preminulo 39 osoba. 

Bosna i Hercegovina danas bilježi najveći dnevni porast broja zaraženih osoba od koronavirusa i stanje u 12.00 sati iznosi 323 zaražena što je 61 slučaj više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno je preminulo 6 osoba.

U Sloveniji je, prema podacima ministrarstva zdravlja, 730 zaraženih osoba odnosno 46 više nego sinoć u 20.00 sati. Umrle su još dvije osobe čime se broj smrtnih slučajeva povećao na 11.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije zaraženo je ukupno 659 osoba što je nepromijenjen broj u odnosu na sinoć. Klinički centar Vojvodine je saopćio da je, uprkos intenzivnoj borbi ljekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom. To je ukupno 11. žrtva koronavirusa u Srbiji.

Ukupan je broj oboljelih u Hrvatskoj iznosi 657 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od jučer. Preminulo je 6 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 85 inficiranih slučajeva što je za 3 slučaja više nego sinoć. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 91 što su tri slučaja više nego jučer. Do sada je na Kosovu od virusa korona umrla jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji broj zaraženih iznosi 241 što je nepromijenjen broj. Ukupno su preminule 4 osobe.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...