KOLIKO KO MOŽE: Predstavništvo RS-a u Beogradu apeluje na sve u Srbiji da pomognu

I dok zvaničnici tvrde da je finansijsko stanje u budžetu Republike Srpske stabilno skoro svakodnevno ih neko demantuje. Tako se oglasilo Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu s apelom da se uplatama u Fond solidarnosti za sanaciju štetnih posljedica izazvanog virusom korona pomogne Republici Srpskoj.

  • Mini market

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 1

"Sredstva prikupljena u Fondu biće iskorištena za sanaciju štetnih posljedica izazvanih novim virusom korona, za oporavak privrede Republike Srpske, kao i za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva", navodi se u saopštenju.

U otvorenom pozivu, koje je Predstavništvo objavilo na svom sajtu, napomenuto je da je zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj proglašena vanredna situacija, a potom i vanredno stanje.

Zbog toga je, kako se dodaje, Republički štab za vanredne situacije 23. marta donio zaključak o uplati novčanih sredstava na račun posebnih namjena - Fond solidarnosti.

"Sve zainteresovane pozivamo da u skladu sa svojim mogućnostima izvrše uplate u Fond i daju doprinos naporima nadležnih organa Republike Srpske za izlazak iz krize uzrokovane pandemijom", navode iz Predstavništva.

Uplate u Fond solidarnosti mogu vršiti fizička i pravna lica, iz zemlje i inostranstva.

(BN / SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...