PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX JUGOSLAVIJE: Naglo povećanje broja urmlih i zaraženih (INTERAKTIVNA MAPA)

Bosna i Hercegovina je do večeras zabilježila ukupno 324 slučaja

  • Regija

  • 29. Mar. 2020  29. Mar. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražene su 2.944 što je za 271 osobu više nego danas u 12.00 sati. Ukupno su preminule 44 osobe.

Bosna i Hercegovina je do večeras zabilježila ukupno 324 slučaja zaraze što je za 62 slučaj više nego jučer i riječ je o najvećem dnevnom porastu broja zaraženih do sada u našoj zemlji. Ukupno je preminulo 6 osoba.

U Sloveniji je, prema podacima ministrarstva zdravlja, 730 zaraženih osoba odnosno 46 više nego sinoć u 20.00 sati. Umrle su još dvije osobe čime se broj smrtnih slučajeva povećao na 11.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, ukupan broj zaraženih do večeras iznosi 741, odnosno 82 slučaja više nego sinoć, kada je taj broj iznosio 659. U međuvremenu preminule su još tri osobe od zaraze, čime se povećao broj umrlih na 13. U Kliničkom centru Vojvodine preminuo je pacijent rođen 1958. godine, koji je bolovao od hipertenzije i gojaznosti i koji je imao hronično oboljenje bubrega. U bolničkom centru Dragiša Mišović preminule su dvije žene, jedna žena 1938. godište i 1934 godište.

Ukupan je broj oboljelih u Hrvatskoj večeras iznosi 713, odnosno 56 više nego sinoć. Do sada je preminulo 6 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 85 inficiranih slučajeva što je nepromijenjen broj u odnosu na sinoć. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 94 odnosno tri više nego danas. Do sada je preminula jedna osoba.

Dva nova slučaja smrti potvrđena su u Skoplju čime se broj zaraženih povećao na šest osoba. Ukupan broj zaraženih u Sjevernoj Makedoniji sada iznosi 257 što je za 16 više slučajeva nego jučer.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...