PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Broj zaraženih premašio 3.000 (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini danas do 12.00 sati iznosi 354

  • Regija

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom do danas je zaraženo 3.008 osoba, što je 64 slučaja više nego sinoć u 20.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 46 osoba.

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini danas do 12.00 sati iznosi 354 što je za 30 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. U međuvremenu preminula je još jedna osoba od zaraze, a riječ je o muškarcu (66) iz Gornjeg Vakufa, koji je preminuo u vozilu hitne pomoći na putu do bolnice u Travniku. Ovim se ukupan broj preminulih u BiH popeo na 7.

Ministar zdravstva Republike Slovenije Tomaž Gantar potvrdio je 756 slučajeva zaraze u ovoj državi, što je 26 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je u Sloveniji do sada preminulo 11 osoba.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, zaraženo je ukupno 741 osoba što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Od koronavirusa u Srbiji preminuo je episkop valjevski Milutin. On je 14. žrtva koronavirusa u Srbiji.

Ukupan je broj oboljelih u Hrvatskoj danas iznosi 713, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Do sada je preminulo 6 osoba, navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 91 slučajeva zaraze što je 6 slučajeva više nego jučer. Do sada je zabilježen jedan smrtni slučaj.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 94, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Do sada je preminula jedna osoba.

Ukupan broj zaraženih osoba u Sjevernoj Makedoniji do danas iznosi 259 što je za dva slučaja više nego jučer. Šest osoba do sada preminulo je od zaraze koronavirusom.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...