LEGENDARNI ĆIRO BLAŽEVIĆ U IZOLACIJI: "U rizičnoj sam skupini"

Pandemija koronavirusa već nekoliko mjeseci hara svijetom i Hrvatskom, a prošle je nedjelje Zagreb pogodio i razoran potres u kojem je oštećeno više o 20 hiljada zgrada, a neki su i ostali bez svojih domova.

  • Sport

  • 30. Mar. 2020  30. Mar. 2020

  • 0

Ova teška situacija pogodila je i legendarnog Ćiru Blaževića, koji usprkos svemu pokušava ostati vedar i pozitivan. U razgovoru za Kurir otkrio je kako se bori s koronavirusom i kako se ponaša.

- Je**** sine moj, je****! Nadam se da me neće uhvatiti ovo zlo, jer, u rizičnoj sam skupini. Kad bi me stiglo ne bih se izvukao, bio bih gotov. Sjedim kod kuće i ponašam se disciplinirano, slušam preporuke - kaže Ćiro.

Kada je veliki zagrebački potres u pitanju trener svih trenera kaže:

- Ne daj Bože nikome! To je bilo strašno. Ćovjek može u svakoj situaciji nešto napraviti, sakriti se, pobjeći, zaštititi se nekako, ali kod potresa sam samo čekao da me zidovi poklope. Onako me nije ljuljalo niti na brodu.

altNeja Markicevic / CROPIX

Je li zvao neko iz Beograda kad je zaljuljalo u Zagrebu?

- Zvali su mnogi. I znani i neznani. Željeli su čuti kako sam. Mnogo je tu prijateljstava stvoreno i ništa ih nije moglo pokvariti. Dobar čovjek je dobar čovjek, on ima ime i prezime, nije važno odakle je. Pravi ljudi se pokažu u ovakvim situacijama.

Da li vam je oštećen stan?

- Imam stanove na četiri adrese, niti jednom ništa ne nedostaje, a puno ih je oštećeno oko njih. Sad mi postaje jasno zašto je moj prijatelj Milorad Pupovac odlučio uzeti prostorije svoje stranke u mojoj zgradi. Kad je čuo gde sam, i on je došao tu, pa me je jednom čak morao vaditi iz lifta. Ja se zaglavio, a inače sam klaustrofobičan, pa kad je čuo da lupam i psujem kao lud, on mi je prvi dotrčao pomoći. Baš smo dobri, često popijemo kavu.

(Sportske novosti / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...