PREDSJEDNIŠTVO NE PRAVI PAUZU: Stalne konsultacije Predsjedništva BiH video-linkom, od VM zatražen izvještaj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, uz konsultaciju sa članovima Predsjedništva Milorada Dodika i Željka Komšića, zatražio je od Vijeća ministara BiH da redovno, najmanje na sedmičnoj bazi, počne dostavljati izvještaje ...

  • Politika

  • 30. Mar. 2020  

  • 0

... o mjerama poduzetim u borbi protiv pandemije korona virusa, informacije o potrebama za medicinskom opremom, kao i mjerama za ublažavanje posljedica po ekonomiju.

Predsjedništvo BiH je takav zaključak usvojilo na proširenoj sjednici održanoj 16. marta.

-Dok traje pandemija korona virusa, članovi Predsjedništva će putem video-linka biti u stalnim konsultacijama kako bi se sinhronizovano donosile odluke iz nadležnosti Predsjedništva i prema drugim institucijama inicirale mjere koje su neophodne u ovakvoj situaciji, potvrdio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Jedna od inicijativa mogla bi se odnositi na formiranje fonda na nivou BiH, čija bi se sredstva koristila za borbu protiv pandemije i ekonomske mjere za pomoć privredi i građanima.

Početna sredstva fonda bi mogao biti dio budžeta institucija BiH, kojeg će Predsjedništvo rebalansom Nacrta budžeta izdvojiti za borbu protiv pandemije korona virusa, a fond bi se punio i iz drugih izvora.

(Fena/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...