DŽEKO DOBIO ŽESTOKU KONKURENCIJU: U Romu stiže novi napadač, trener Fonseca odobrio transfer Brazilca…

Ove sezone postigao je sedam golova na 20 utakmica za klub sa kojim je osvojio titulu prvaka i Super kup

  • Sport

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Igrač o kojem se priča je napadač Porta Tiquinho Soares. Gazzetta dello Sport piše da bi Brazilac mogao stići u Romu po veoma povoljnim uslovima, bez obzira što u svom ugovoru sa Portom ima otkupnu klauzulu od 40 miliona eura.

Porto je navodno prošlog ljeta odbio ponudu iz Kine za svog napadača vrijednu 23 miliona eura, ali kako Tiquinhov ugovor važi još nešto više od godinu dana, postoji rizik da on u junu 2021. napusti stadion Dragao kao slobodan igrač.

A kako se predviđa da zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa cijene transfera drastično padnu, vjeruje se da Roma može realizirati transfer 29-godišnjeg Brazilca za 12-15 miliona eura.

Tiquinho je ove sezone postigao sedam golova na 20 utakmica za Porto, klub sa kojim je osvojio titulu prvaka Portugala i Super kup ove države.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...