PANDEMIJA KORONAVIRUSA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Ogroman porast broja zaraženih u Bosni i Hercegovini (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini danas iznosi 408

  • Regija

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom do danas je zaraženo 3.235 osoba što je 76 osobe više nego sinoć. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu preminule 53 osobe.

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini danas iznosi 408, što je 50 slučajeva više nego sinoć u 20.00 sati. Broj preminulih sada iznosi 10, jer je sinoć na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici preminula starija pacijentica iz Širokog Brijega koja je bila zaražena koronavirusom.

Danas je u Sloveniji preminula još jedna osoba od zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj preminulih u ovoj zemlji povećao na 12. Broj zaraženih i dalje je 756 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije, ukupno je zaraženo 785 ljudi, što je i dalje nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Do sada je u Srbiji preminulo 16 osoba od zaraze koronavirusom.

Ukupan je broj oboljelih u Hrvatskoj do danas iznosi 790 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć, navodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Broj umrlih i dalje je 6.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 105 slučajeva infekcije koronavirusom, što je 14 slučajeva više nego sinoć. Do sada je zabilježen jedan smrtni slučaj.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 106 što je 12 slučajeva više nego sinoć. Ranije su iz Infektivne klinike KBC Kosova su saopćili da je pet osoba smješteno na toj klinici u teškom stanju, od kojih je jedna u izuzetno teškom stanju. Do sada je preminula jedna osoba.

Sjeverna Makedonija potvrdila je 285 slučajeva zaraze i taj broj je nepromijenjen u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je preminulo 7 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...