ZABORAVIO DA JE U NJEMAČKOJ: Objavio je snimke divljanja u skupocjenom BMW-u, a ostao je bez auta i vozačke

Idući put će dvaput razmisliti hoće li divljati cestom, a ako i bude divljao, sasvim sigurno se tim neće hvaliti

  • Auto

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

A vozač skupocjenog BMW-a i8 je napravio upravo to. Nakon što je divljao ulicama i sudjelovao u ilegalnim utrkama vlasnik je snimke podijelio na Facebooku. Policiji je za oko zapeo video u kojem vlasnik cestom na kojoj je dozvoljeno 100 km/h "ganja zmaja" u BMW-u i vozi 200 km/h. 

Početkom februara lokalna policija je krenula u istragu i ubrzo locirala 40-godišnjeg vlasnika u Kaiserslauternu. Skupocjeni BMW je pronađen skriven u garaži i odmah je oduzet. Pojam skupocjeni ovdje ima itekakvu težinu jer policija procjenjuje kako je na automobilu oko 160.000 eura vrijedna dodatna oprema, odnosno da ovaj BMW i8 vrijedi oko 350.000 eura.

U policiji su naglasili da je dosta modifikacija ilegalno, uključujući modificirani zračni ovjes. Auto je toliko nizak da im je trebalo sat vremena da ga ukrcaju na šlepu. Ponovimo, zbog drastičnog prekoračenja brzine i ilegalnih utrka auto je sukladno zakonu aktualnom od 2017. oduzet, a vlasnik je ostao bez vozačke dozvole.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...