GROZAN DAN U ŠPANIJI: Nikada veći broj umrlih od koronavirusa, ali ministar zdravstva ima i JEDNU POZITIVNU VIJEST (FOTO, VIDEO)

U posljednja 24 sata u Španiji je od posljedica koronavirusa umrlo čak 849 osoba, što znači da je zadnji dan bio najgori na Pirenejskom poluotoku još od početka epidemije. Ukupan broj mrtvih u Španiji od početka epidemije je 8189, a broj zaraženih se bliži broju od 100 hiljada!

  • Svijet

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

Prije jučerašnjeg dana, najgori dan je bila nedjelja kada je registrirano 838 smrtnih slučajeva.

alt

Broj zaraženih osoba u odnosu na dan ranije povećao se za oko devet hiljada. Iako svi ovi brojevi izgledaju grozno, španski ministar zdravstva upozorio je da je rast oboljelih i umrlih malo usporio u odnosu na prošle dane.

alt

Također, objavljeno je da se više od 19.000 ljudi oporavilo od bolesti.

Ipak, čini se da je vrhunac pandemije novog koronavirusa u nekim zemlje Europe na vidiku, ali usprkos strogim mjerama izolacije Covid-19 ne pokazuje znakove posustajanja, posebno u SAD-u gdje je u toku opća mobilizacija, javlja u utorak AFP.

U svijetu je od virusa koji se u decembru pojavio u Kini umrlo 37.000 ljudi, a samo u Italiji više od 11.000. Uz Španski crni rekord, Francuska također bilježi rekordnih 418 umrlih u istom vremenskom razdoblju.

Mračna je to bilansa epidemije koja ne jenjava, ističe agencija.

(Jutarnji list / Daily Mail)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...