CLAUDIA SCHIFFER ŽELI DOSTOJANSTVENO OSTARITI: "Traganje za vječnom mladosti i ljepotom je velika greška"!

Claudia Schiffer sinonim je jedne od najuspješnijih manekenki u svijetu. Njemački model i glumica pistama je suvereno vladala dugih 30 godina, tokom kojih je postala i žena s najviše naslovnica modnih magazina.

  • Show

  • 31. Mar. 2020  31. Mar. 2020

  • 0

 Danas je spremna svoj tron prepustiti mladim nadama, a otvoreno govori o problemima u modnom svijetu te kaže da zaslužuje dostojanstveno ostariti. 

U ranoj mladosti htjela je studirati pravo i raditi u očevoj advokatskoj kanncelariji, ali kasnije je odustala od tih aspiracija zbog mode. U pktobru 1987., sa sedamnaest godina, tokom izlaska u disko u Düsseldorfu zapazio ju je Michel Levaton, vlasnik Metropolitan Model Agency, i angažirao je.

Uskoro se pojavila na naslovnici francuskog izdanja časopisa Elle i izazvala zanimanje u evropskim modnim krugovima. Od tada je pokorila modni svijet te je i danas sinonim supermodela 90-ih.

O svojoj karijeri dugoj tri decenije Schiffer je govorila u novom intervjuu kada je kazala: ‘Bilo je nevjerovatno. Ponekad me nosio osjećaj da sam rock zvijezda. U nekim trenucima ništa nije bilo moguće ostvariti bez osiguranja koliko nas je ljudi željelo vidjeti, dotaknuti i fotografirati se s nama. Najgore je bilo za vrijeme revija, kada su nam uredno krali donje rublje, grudnjake, gaćice, čarape iz kabina. Od gomile koja se skupila da te vidi nisi mogao doći do automobila.'

‘U to sam vrijeme radila s vodećim svjetskim modnim brendovima i jednostavno nisam mislila da će se angažman u videospotu Georgea Michaela uklopiti u sve to. Odbila sam posao i sad vidim da je to bio glup potez’, rekla je zgodna Njemica.

U spomenutom spotu pojavile su se sve njezine kolegice, redom supermodeli Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington i Tatjana Patitz.

Ponosna na svoju dugogodišnju uspješnu karijeru, 49-godišnja Claudia priznaje da joj je dosta tog svijeta. Kaže da je vrijeme da dostojanstveno ostari.

'Ne treba me neko oslovljavati ljepoticom cijeli život, spremna sam sve to staviti iza sebe. Sada sam u nekom skroz novom poglavlju života. Neke nove generacije trebaju preuzeti palicu. Za mene je to sasvim normalno i prirodno. Nisam nimalo ljubomorna ni zavidna. Zapravo, da mi neko kaže da će mi dati tabletu koja će me vratiti 20 godina unazad, glatko bih to odbila', rekla je, misleći kako je traganje za vječnom mladosti i ljepotom velika greška.

alt

alt

alt

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...