"PAO MI JE MRAK NA OČI I VIŠE PUTA SAM GA NOŽEM...": Ubica iz Sarajeva otkrio užasavajući razlog zbog čega je izbo čuvara na farmi pilića

"Pao mi je mrak na oči, izvadio sam nož i u samoodbrani sam više puta čovjeka udario nožem, ne znam tačno koliko, jer mi je pao mrak na oči – kazao je Kadić.

  • Hronika

  • 01. Apr. 2020  

  • 3

Timur Kadić (41), osumnjičen za ubistvo H. Buljubašića (67) na farmi pilića u hadžićkom naselju Ramići, priveden je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

"Osumnjičeni za ubistvo Timur Kadić koji je nožem usmtrio 67-njeg H.B. u Hadžićima, predat je u nadležnost KTKS. Bit ce zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama", izjavila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Kadić koji je poznat po paljenju kladionica, dao je izjavu u policiji neposredno nakon ubistva.

Na farmu pilića “Meli”, koja se nalazi kilometar od njegove kuće, Kadić je došao radi pljačke. Kako je rekao, došao je da ukrade novac ili neku vrijednu stvar kako bi mogao kupiti “travu” ili spid da se drogira, jer ga je fatala kriza.

Sa sobom je ponio nož kako bi otvorio sef ili neku ladicu.

– Dok sam se nalazio u unutrašnjosti objekta vidio sam nepoznatog čovjeka kako mi prilazi i govori: “Šta ćeš ti unutra”, i napao me gurajući me. Nakon toga, pao mi je mrak na oči, izvadio sam nož i u samoodbrani sam više puta čovjeka udario nožem, ne znam tačno koliko, jer mi je pao mrak na oči – kazao je Kadić.

U pilićaru je tada došao drugi muškarac, zet nastradalog, te je, vidjevši šta se dešava, napao Kadića snažno ga udarajući.

– Nekako sam uspio pobjeći i trčao sam prema selu Resnik, gdje me zatim sustigao i ponovo me počeo tući. Sjećam se da je brzo došla i policija, koja mi je na ruke stavila lisice i uhapsila me – izjavio je Kadić, dodavši da se liječio u Jagomiru i da se mnogih stvari više ne sjeća, jer navodno, ne može da upravlja svojim postupcima.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo jučer oko 17 sati na farmi pilića u Ramićima, gdje je ubijeni, koji je i punac vlasnika farme, radio kao čuvar.

Nakon što ga je Kadić napao nožem, iskrvario je nasmrt.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...