PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: U Srbiji najviše i umrlh i zaraženih (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini iznosi 457

  • Regija

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom do danas je zaraženo 3.910 osoba, odnosno 293 osobe više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 76 osoba.

Broj zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini iznosi 457 odnosno 9 više nego danas u 12.00 sati. Do sada je ukupno preminulo 13 osoba, a 19 osoba se oporavilo.

U Sloveniji broj zaraženih osoba iznosi 841 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje danas u 12.00 sati. Do sada je preminulo 15 ljudi.

Danas je jedan od najgorih dana od početka epidemije u Srbiji. Novih pet osoba preminulo je danas u Srbiji, čime se ukupan broj preminulih popeo na 28. Istovremeno, broj zaraženih povećao se za 160 na ukupno 1060. Na respiratoru su 72 osobe koje su u kritičnom stanju.

Broj zaraženih osoba u Hrvatskoj povećao se na 963, što je za 96 osoba više nego jučer. a na respiratoru su danas 34 bolesnika. U Hrvatskoj je do sada umrlo 6 ljudi.

U Crnoj Gori registrorana su tri nova slučaja zaraze čime se broj zaraženih povećao na 123. Do sada su potvrđena dva smrtna slučaja.

Na području Kosova registrovano je 112 slučajeva zaraze. Umrla je jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji zaraženo je 354 osobe, što je za 25 osoba više nego jučer. Istovremeno jedna osoba je tek nakon smrti testirana pozitivnom na koronavirus. Ukupno je u Sjevernoj Makedoniji umrlo 11 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...