PREDSJEDNIK FILIPINA IZDAO NAREDBU VOJSCI I POLICIJI: "Ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi, USTRIJELITE IH"

I nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, ljekarima, jer je to ozbiljan zločin, kazao je Duterte

  • Svijet

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu je upozorio da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "ko stvara nevolje" zbog jednomjesečnog karantina kojim se u zemlji pokušava zaustaviti koronavirus.

- Neka ovo svima bude upozorenje - slušajte vladu u ovo vrijeme jer je ključno da imamo red. I nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, ljekarima, jer je to ozbiljan zločin - rekao je sinoć u obraćanju naciji te je naredio vojsci i policiji "ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi, ustrijelite ih". 

Duterte je izdao upozorenje svim stanovnicima slamova u Manili koji su protestovali, jer nisu primili nikakve pakete hrane i drugih zaliha otkad je prije dvije sedmice počeo karantin.

Snage sigurnosti i policija upozorili su stanovnike da se vrate svojim domovima, no oni su odbili, piše u izvještaju policije koja je razbila proteste i uhapsila 20 ljudi.

Na Filipinima je do sada od koronavirusa umrlo 96 ljudi, a zaraženo je 2.311.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...