VUČIĆEV REŽIM HAPSI: Zatvoren Beograđanin zbog objave na Twitteru o policijskom satu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Neboja Stevanović pozvao je večeras građane da slušaju državne organe i medicinske stručnjake, koji brinu o njima i svakog dana im pružaju istinite i pravovremene informacije.

  • Regija

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

"Građanima se pružaju informacije šta se dešava, kakve mjere, šta se planira kako bi ih pripremili za ono što ih očekuje u kriznim vremenima, da mogu da se organizuju", rekao je Stefanović za RTS.

On je ponovio da će sutra biti održana zajednička sjednica dva krizna štaba, na kojem će se razmatrati i nove mjere i svako iz svog domena procijenjuje koje će mjere na najbolji način zaštititi živote ljude. Bit će donijete mjere, a mi smo predlagali, svako iz svog domena, koje bi mogle da na najmanje invazivan način utiču na život građana, rekao je Stefanović.

Stefanović je podsjetio da je priveden Beograđanin rođen 1986. godine, koji je napisao na Twitteru da država uvodi policijski čas od 24 sata, a rekao je da on nije autor te vijesti, već ju je dobio od supruge koja radi u jednom ministarstvu.

"Ni ona nije autor vijesti, rekao je Stefanović, napominjući da se istraga nastavlja kako bi se utvrdilo od koga je ta vijest potekla. Država će na ozbiljan i odgovorna način raditi u ovoj kriznoj situaciji i dat će ljudima vreme da se pripreme", rekao je Stefanović.

"Molim građane da ne izazivaju paniku, molim ih da ne nasjedaju na lažne vijesti, da ih ne šire, već da prate odluke Vlade i sve mjere", kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je zbog kršenja policijskog časa podnijeto 3.500 krivičnih i prekršajnih prijava, napominjući da najveći broj građana poštuje mjere koje država nalaže.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...