DOK AMERIKA BROJI NA HILJADE MRTVIH, TRUMP OTVARA NOVU KRIZU: Tvrdi da se sprema napad NA AMERIČKE VOJNE SNAGE U IRAKU

Trump je poručio da će SAD žestoko odgovoriti u slučaju bilo kakvog napada, prenijela je Anadolija.

  • Svijet

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 0

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump tvrdi da ima informaciju po kojoj Iran sprema napad na američke vojne snage u Iraku.

- Imam i saznanja i uvjerenja da Iran ili njegovi militanti planiraju podli napad na američke vojnike i baze u Iraku – naveo je Trump u poruci na Twitteru, javlja Al Jazeera Balkans.

Trump je poručio da će SAD žestoko odgovoriti u slučaju bilo kakvog napada, prenijela je Anadolija.

- Ako se takav napad dogodi, Iran će skupo platiti za to – itekako će platiti – zaprijetio je Trump, ali nije otkrio više detalja o informacijama koje ima u vezi tog slučaja.

Američko-iranski odnosi pogoršani su nakon što je Trump donio odluku o povlačenju SAD-a iz međunarodnog Sporazuma o iranskom nuklearnom programu i obnovio sankcije Teheranu.

Tenzije u američko-iranskim odnosima eskalirale su januarskim američkim zračnim napadom u kojem je u Bagdadu ubijen iranski general Qassem Soleimani, piše Fena.

Iran je odgovorio raketnim napadima na dvije američke baze u Iraku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...