"FOTOGRAFIJA S GUARDIOLOM MENI JE SEKUNDA, A NJEMU USPOMENA ZA CIJELI ŽIVOT": Baka Slišković otkrio pravu priču iza antologijske izjave

Blaž Slišković u intervjuu za Sportske novosti govorio je o brojnim nogometnim temama iz svoga vremena i aktualnog trenutka, a posebno je prokomentirao dvije svoje nezaboravne fotografije o kojima se i danas priča.

  • Sport

  • 01. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Jedna od fotografija je s Gasperinijem, trenerom Atalante koji je ovaj italijanski tim potpuno preporodio i, što je za njihove standarde bilo skoro nepojmljivo, uveo u Ligu prvaka, a zatim i prošao u četvrtfinale ovog takmičenja. 

- Igrali smo skupa u Pescari, u to vrijeme bio je kapetan. Onda mi jedna stara prijateljica na to napiše post “Baka, svi su uz tebe uspješni”... Ja joj odgovorim: “Ja, nažalost, nisam”, ha-ha... Ali smo se sjetili da sam bio prvak bivše države u plivanju. Zaista jesam... Moramo se malo šaliti.

Kad se uslikao s Pepom Guardiolom, napisao je: “Meni je to sekunda, a njemu uspomena za cijeli život”. Za tu fotografiju Slišković je rekao sljedeće:

- Tad je Guardiola došao iz Barcelone u Bresciu, a ja sam iz Francuske došao u Pescaru. Tada smo igrali jedan protiv drugoga. A znate li kako je on znao za mene? Manuel Estiarte, legendarni vaterpolist, tada je igrao vaterpolo za Pescaru, pa sam s njim veliki prijatelj. S njim je u Pescari tada igrao i Dubravko Šimenc. Gotovo dvije godine smo Estiarte i ja bili nerazdvojni. On je sada desetak godina savjetnik Pepa Guardiole. Tako smo se Pep i ja upoznali.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...