„NAFTNA INDUSTRIJA U SVIJETU JE RAZORENA“: Zbog naftnog rata Rusije i Saudijske Arabije reagirao i Donald Trump…

Američki predsjednik Donald Trump očekuje da Saudijska Arabija i Rusija u narednih nekoliko dana postignu dogovor o proizvodnji nafte i okončaju cjenovni rat koji je "razorio" naftnu industriju širom svijeta

  • Ekonomija

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

“Mislim da će se uspjeti dogovoriti tokom narednih nekoliko dana. Obje zemlje znaju šta moraju uraditi", rekao je on na konferenciji za novinare u Bijeloj kući, ne ulazeći u detalje o razlozima svog optimizma, prenosi Reuters.

"Naftna industrija širom svijeta je razorena", dodao je, ukazujući na poplavu ponude na tržištu nafte, zbog bitke za tržišni udio između Saudijske Arabije i Rusije, koja je cijene "crnog zlata" oborila na 18-godišnji minimum.

Predsjednik SAD-a je naveo kako želi vrati naftnu industriju "tamo gdje je bila".

"Mislim da znam šta uraditi da to riješim. Ne želimo izgubiti naše sjajne naftne kompanije. Radije ne bih da povlačim potez", kazao je Trump, ali nije elaborirao na šta misli, prenosi Tanjug.

"Mislim da će Rusija i Saudijska Arabija u nekom trenutku postići dogovor, u ne tako dalekoj budućnosti, jer je ovo veoma loše za Rusiju, veoma loše za Saudijsku Arabiju", ocijenio je.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...