ŠTA SE OVO DEŠAVA: Brnabić po Vučićevom naređenju iznenada ukinula odluku o informiranju javnosti u vrijeme pandemije koronavirusa…

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je u četvrtak ujutro da povlači odluku o informiranju u vrijeme pandemije koronavirusa

  • Regija

  • 02. Apr. 2020  

  • 1

Odlukom je zabranjeno nižim razinama vlasti i zdravstvenim ustanovama da medijima i javnosti daju informacije u vezi sa zdravljem stanovništva.

"Moja je glupost i krivica što smo ovu uredbu donijeli", izjavila je Brnabić, dodavši kako joj je krivo što je ta vladina uredba "bacila sjenu na sve dobro što je urađeno".

Po njezinim riječima, odlučeno je da se uredba povuče na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenose mediji u Srbiji.

Spornom uredbom bilo je propisano da informacije o stanju, posljedicama i o poduzetim mjerama u borbi protiv širenja koronavirusa daje isključivo krizni stožer za suzbijanje zarazne bolesti covid-19, na čijem je čelu predsjednica Vlade.

Javnost i mediji pobunili su se protiv te uredbe uz obrazloženje da se radi o klasičnoj cenzuri medija.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...