LOŠE VIJESTI IZ KRAJINE: Novi slučajevi zaraze koronavirusom; Samo u ovom gradu šest novih slučajeva

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu jutros je potvrđeno da je još osam osoba s područja Unsko-sanskog kantona (USK) pozitivno na koronavirus. Radi se o šest osoba iz Cazina, te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe.

  • Vijesti

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

- Jučer su u Sarajevo poslana 34 uzorka, a potvrđeno je osam pozitivnih. Riječ je o šest osoba iz Cazina, te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe. Sve su bile u kontaktu sa ranije zaraženim osobama i stavljene su u samoizolaciju. Nastavljamo pažljivo pratiti postojeće klastere i eventualne kontakte - rekla je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona Zarina Mulabdić.

U izolatoriju Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću trenutno je hospitalizirano 13 pacijenata.

- Pet od tih 13 pacijenata u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti je pozitivno na koronavirus, dok su ostali pod sumnjom. Najvažnije je da su svi pacijenti trenutno stabilno, uključujući i dvoje na intenzivnoj njezi - kazao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Na području Unsko-sanskog kantona dosad je potvrđeno 20 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je 18 oboljelih građana, dok se dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika povezuju s bolešću COVID-19.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...