ZARAŽENA PORODICA IZ SOLINA: "Optužuju nas, a mi nismo krivi, jer se virus raširio na misi"

Sve je počelo od mise koja se na praznik svetog Josipa, 19. marta, održala u Župi solinskih mučenika

  • Regija

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 1

U solinskom zaseoku Ninčevići pravo je opsadno stanje jer ima dosta zaraženih koronavirusom, a možda se Slobodnoj Dalmaciji ova porodica ne bi ni javila i s njima podijelila svoju priču da je zlonamjernici već danima ne etiketiraju kao glavnog nositelja koronavirusa kojim su se u Solinu u Hrvatskoj zarazili drugi mještani.

Riječ je o 40-godišnjem Nenadu Katiću, njegovoj 38-godišnjoj supruzi Ivani te njihovoj djeci, 12-godišnjem sinu i 11-godišnjoj kćeri. Svi oni bitku s koronavirusom vode u svojoj kući u Ninčevićima, dok je Nenina majka, 64-godišnja Finka Katić, već tri dana hospitalizirana u bolnici na Križinama.

"Počelo je od mise koja se na praznik svetog Josipa, 19. marta, održala u Župi solinskih mučenika, iako je istog dana svugdje objavljeno, pa i u Narodnim novinama, da se zabranjuju javna okupljanja, a samim tim i mise. O toj misi niko ništa ne govori u javnosti, kao da nije ni održana i kao da crkva nije bila gotovo puna. Govori se samo o onome što nije istina, a to je da je moja majka nulti nositelj virusa u Solinu.

A prava istina je ovakva: tog jutra, na Svetog Josipa, moja majka Finka volonterski je čistila crkvu, kao što inače čini, zajedno s još četiri žene, a već taj dan osjetila je prve simptome.

Osjećala je glavobolju, vrtoglavicu, imala je temperaturu 37,6. Baš u to vrijeme održavala se popodnevna misa s koje su mnogi poslije bili zaraženi, o čemu su javno govorili i naša poznata infektologinja dr. Jasna Ninčević i naš gradonačelnik Dalibor Ninčević. Ne o misi, nego o tome da su zaraženi. Naš svećenik don Ante Matešan koji je vodio tu misu rekao je za jedan portal da je zarazu koronavirusom prenijela čistačica i njena četveročlana porodica, što apsolutno nije istina jer su i drugi ljudi dobili simptome prije moje majke.

Zaraženi su neki članovi crkvenog zbora, vjernici koji su bili u crkvi također su u smrtnom strahu, a po mjestu se jedino proširila priča o nama. Niti smo bili na misi, niti smo prenijeli koronavirus, jedino smo ga najvjerojatnije dobili od moje majke - govori Nenad, koji je posljednji u porodici dobio koronavirus, ali sad se i najlošije osjeća.

Cjelokupan tekst možete pročitati na ovom linku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...