PRVI DIO PAKETA PODRŠKE EU: Sattler će danas uručiti medicinsku opremu za Kanton Sarajevo, a evo kada stiže ČAK 80 RESPIRATORA

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler, i rezidentna koordinatorica UNDP-a u BiH, Steliana Nedera, uručit će danas, 2. aprila 2020. godine, 2.000 medicinskih štitnika za lice (vizira) premijeru Kantona Sarajevo Mariju Nenadiću i predsjednici Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aidi Pilav.

  • Društvo

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 1

Nabavku je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) kojeg provodi UNDP BiH.

Ukupno 15.000 vizira će do kraja sedmice biti dostavljeno svim kantonima u Federaciji Bosne i Hercegovini, Republici Srpskoj i Brčko distriktu BiH.

Vizire proizvodi bh. firma iz Goražda, a ovime je Evropska unija podržala i lokalnu proizvodnju.

U toku dana, biti će završena i isporuka 7.500 testova na koronavirus u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, u saradnji sa provedbenim partnerom, UNDP BiH. Ova pomoć je dio prvog paketa podrške Evropske unije za hitne medicinske potrebe u BiH u borbi protiv koronavirusa u vrijednosti od 2 miliona eura.

Ukupno 7 miliona eura je planirano za ovu podršku, koja uključuje i nabavku 80 respiratora. Isporuka prvih respiratora se očekuje u prvoj polovini aprila 2020. godine, navedeno je u saopćenju Odjela za komunikacije EU u BiH.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...