ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO BIH: Potvrđena optužnica protiv Avdića za ubistvo djevojke

Protiv Edvina Avdića (26) iz Goražda, osumnjičenog da je prošle godine ubio djevojku Sumejju Dedović (25), Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

  • Hronika

  • 02. Apr. 2020  

  • 1

Njega terete za krivična djela ubistvo, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

"Optuženom je na teret stavljeno da je 12. oktobra 2019. godine u 4.40 u neposrednoj blizini ulaza u tržnicu 'Heco prom', a nakon kraće prepirke s oštećenom Sumejjom Dedović (25), iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja u predjelu njene desne strane čela, usljed čega je i preminula", naveli su iz Tužilaštva.

Kako su naveli, prilikom hapšenja kod optuženog je pronađena droga.

Takođe, uz optužnicu, postupajući tužilac za optuženog Avdića predložio je i produženje pritvora u kojem se nalazi od oktobra prošle godine.

Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi optuženog Edvina Avdića moglo doći do uznemirenja javnosti.

Prema informacijama iz istrage, pucnjava se desila u blizini kafane "Kod amidže", a ubijena 25-godišnjakinja je rodom takođe iz Goražda, ali je stanovala u Sarajevu.

Sumejja, Edvin i njegov cimer su kobne noći navodno bili zajedno na Ilidži u jednom restoranu, nakon čega su Edvin i ubijena djevojka prijatelja odvozili u stan te sami produžili do kafane na pijaci "Heco", gdje je bila muzika uživo.

U neko doba njih dvoje su, prema ranijim izjavama svjedoka, izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam.

Istovremeno je neko povikao kako ubiše djevojku, nakon čega je nastala panika.

Ubrzo je na mjesto događaja izašla policija, koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja, a tu je ostao i automobil kojim su se ubijena djevojka i njen momak dovezli u kafanu.

Ubrzo je uhapšen osumnjičeni Avdić, ali je u policiji tada saslušan i njegov cimer koji je te noći prije ubistva bio s njima u društvu.

Međutim, on je ubrzo pušten, dok je Avdić nedugo potom pritvoren.

Kod njega je policija pronašla i dva pištolja dok mu je pretresala stan, a osim oružja nađena je i droga.

Pretpostavlja se da je motiv stravičnog zločina ljubomora.

(NN/SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...