PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Najcrnji dan u Bosni i Hercegovini, evo i gdje je najviše zaraženih... (INTERAKTIVNA MAPA)

Danas je najcrnji dan od početka pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

  • Regija

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom je zaraženo 4.265 osoba što je 213 više slučajeva zaraze nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 85 osoba.

Danas je najcrnji dan od početka pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Zabilježeno je najveći dnevni porast broja slučajeva zaraze. Ukupno su do večeras u BiH zaražene 532 odnosno 75 osoba više nego sinoć ili 19 osoba više nego danas u 12.00 sati. Danas su preminule tri osobe čime se broj umrlih u našoj zemlji popeo na 16.

Slovenija bilježi 897 zaraženih osoba večeras i taj broj je nepromijenjen u odnosu na stanje od 12.00 sati. Do sada je umrlo 16 osoba u ovoj državi. Još 29 osoba je u kritičnom stanju na respiratorima.

Srbija danas bilježi 1.171 slučaj zaraze koronavirusom, što je 111 slučajeva više nego sinoć. Za ovo vrijeme su od korone preminule još 3 osobe, pa je sada ukupan broj preminulih u ovoj državi 31. Hospitalizirana su ukupno 783 pacijenta, od kojih je 81 na respiratoru.

Hrvatska do večeras bilježi 1.011 slučajeva zaraze, što je 48 slučajeva više nego sinoć. U međuvremenu umrla je još jedna osoba, čime se ukupan broj umrlih povećao na sedam.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 144 slučaja zaraze što je četiri slučaja više nego danas u 12.00 sati.

Kosovo večeras bilježi 126 slučajeva zaraze odnosno jedan slučaj više nego danas u 12.00 sati. Do sada su na Kosovu preminule dvije osobe uslijed zaraze.

U Sjevernoj Makedoniji danas je registrovano 30 novih slučajeva korona virusa, čime ukupan broj zaraženih sada iznosi 384, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Do sada je preminulo 11 osoba.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...