KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DODIKA I ČOVIĆA: Prekršili mjere izolacije

Aktivista iz Banja Luke podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika i Dragana Čovića zbog nepridržavanja mjera izolacije

  • Mini market

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 1

"Upravo sam podnio krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika i Dragana Čovića, zbog nepridržavanja mjera izolacije, odnosno samoizolacije i nepostupanja po zdravstvenim propisima.

Prijava je podnesena i protiv N.N. lica koja su bila sa njima u pratnji prilikom posjete Zagrebu odnosno Beogradu, kao i radnika DGS-a koji su propustili da lica upute u dalje formalne procedure", napisao je Stefan Blagić, predsjednik Udruženja "Restart Srpska".

On je naveo da su Dodik i Čović prije svega ugrozili zdravlje svojih porodica i prijatelja, a posljedično i svih ostalih kontakata.

"Da se razumijemo, niko nije naivan da pomisli da će tužilaštvo naprasno početi da radi svoj posao, ali bitno je da ostane pisani trag".

Prijava je podnesena Policijskoj stanici u Tesliću.

Lider HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović 22. marta boravio je u Zagrebu, gdje se susreo se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem. 

Istog dana, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravio je u Beogradu gdje se sastao sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Inače, svi građani BiH, koji ulaze u zemlju, trebaju biti upućeni u obaveznu izolaciju od 14 dana.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...