KO JE NALJUTIO BAKU SLIŠKOVIĆA: "Kao što je u bivšoj Jugoslaviji bio Beograd, tako je u BiH sad Sarajevo; sve bi oni pod kontrolu..."

"... uključujući i medije"

  • Sport

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 1

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Blaž Baka Slišković je u intervjuu za zagrebačke "Sportske novosti" govorio i o bosanskohercegovačkom prvenstvu.

Ali, prvo su ga pitali kako je uopće završio u Hong Kongu.

"Priča je došla iznenada. Miodrag Milatović, menadžer rodom iz Žepča, prije sedam-osam godina odveo me u Saudijsku Arabiju, pa smo ostali u kontaktu. Kad sam završio sa Zrinjskim, zvao me i pitao zanima li me posao u Hong Kongu. Mene zanima svaki posao, pa sam tako završio ovdje. U tom trenutku nisam imao ništa drugo, a finansijska ponuda bila je dobra. Osim, toga, nakon vremena provedenog u Zrinjskom osjetio sam i malo zamora. Između ostalog, znate, nije mi se bilo lako boriti s novinarima koji su bili zločesti."

Zanimalo ih je kako su to novinari bili zločesti...

"Znate kako je u BiH... Centralizam. Kao što je u bivšoj Jugoslaviji bio Beograd, tako je u BiH sad Sarajevo. Sve bi oni pod kontrolu, uključujući medije. Oni bi da Željo i Sarajevo budu svake godine prvi, da košarkaška Bosna bude prva, ništa ne valja iz Banjaluke, Tuzle ili Mostara, dodao je Baka i nastavio u jednom dahu:

"Nemojte me krivo shvatiti, pojedini novinari su nacionalno obojeni, nije im možda smetao Blaž Slišković, ali im je smetao Zrinjski. Bilo je tu svašta. Neću sad o detaljima, ali nakon sedam-osam naših utakmica pet-šest sudija je kažnjeno s dva-tri mjeseca zabrane suđenja. Ali dobro... No, ja sam javno izlazio sa svojim mišljenjima, nisam mogao sve trpjeti. Drugi treneri su šutjeli. Pa onda to nije bilo dobro za mene."  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...