AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE ROG: Ovo je sporni intervju Dragana Čovića na koji je žestoko reagirala SDA (VIDEO)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović govorio je sinoć za  N1 televiziju te je tom prilikom, prema mišljenju SDA, „iznio neistinite tvrdnje pokušavajući prebaciti odgovornost na SDA za spornu odredbu koju je uveo Kanton 10 kada je, na kratko, zabranio ulazak državljanima BiH sa drugih područja“.

  • Politika

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 4

Čović je prokomentirao Naredbu Kantona 10 u kojoj je stajalo da je na to područje zabranjen ulazak državljanima BiH. Pojasnio je da je to pogrešno iskorištena rečenica, koja je ubrzo popravljena, ali i to da je prijedlog došao od predstavnika SDA iz tog kantona.

"Ja ću se nasmijati na to. U toj županiji žive i Bošnjaci i Hrvati i Srbi. Kada je taj prijedlog donesen predstavnik SDA je predložio nešto tako, ali ne da bi se spriječila mogućenost da neko hoda po BiH, da bi se sačuvali od korona virusa. Reakcije koje smo imali tada pokazuju kako smo osjetiljivo društvo. Jedna riječ u naredbi je pogrešno iskorištena. Danas imate zatvoreno kretanje po svim županijama", pojasnio je Čović.

No, SDA u svom saopćenju tvrdi da Čović ne govori istinu jer je ranije, u više navrata, Komadant kriznog štaba civilne zaštite Kantona 10 izričito tvrdio kako je sporna Naredbu usvojena „isključivo temeljem prijedloga struke, a u funkciji zaštite stanovništva Kantona 10 od širenja pandemije korona virusa“.

U nastavku pogledajte cijeli intervju Dragana Čovića za N1 televiziju.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...