NEMA KARANTINA, ALI: Mlađi od 18 mogu s roditeljima u auto, stariji od 65 samo po penzije

Federalni štab civilne zaštite nije danas u Sarajevu, iako je o tome bilo rasprave donio odluku o stavljanju cijele FBiH u potpuni karantin i to 24 sata. Ovakva mjera bila je prijedlog, kako bi se širenje pandemije koronavirusa zaustavilo.

  • Društvo

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 0

Ova najava danas je izazvala broje reakcije javnosti.

No, Štab je danas, analizarajući postojećih i uvođenje novih mjera u cilju usporavanja širenja koronavirusa, kako saznajemo promijenio raniju odluku o zabrani kretanja za mlađe od 18 godina i penzionere preko 65 godina.

Kako nam je potvrđeno, usvojena je izmjena kretanja koja podrazumijeva da im se dozvoli kretanje od ponedjeljka do petka u periodu od 8 do 12 sati. Djeci je dozvoljeno kretanje u vozilu.

Ovu informaciju potvrdio je za "Dnevni avaz" Fahrudin Solak, načelnik Štaba i direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...