PRIMORANI NA JOŠ OŠTRIJE MJERE: I Sjeverna Makedonija uvela policijski sat

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije objavilo je da je u protekla 24 sata registrirano 46 novih slučajeva COVID-19, čime se broj zaraženih novim tipom korona virusa popeo na 430, dok je umrlo 11 osoba. Istovremeno, Vlada Sjeverne Makedonije pooštrila je mjere borbe protiv pandemije COVID-19 uvođenjem policijskog sata.

  • Regija

  • 03. Apr. 2020  

  • 0

Ministarstvo zdravstva objavilo je kako su 23 slučaja novozaraženih u Kumanovu, 13 u Skoplju, po dva u Debaru, Tetovu, Velesu i Đevđeliji, dok je po jedan novi slučaj u Prilepu i Gostivaru.

U Skoplju je registrirana skoro polovina od ukupnog broja oboljelih. Dosad je izliječeno 20 pacijenata. Obavljeno je ukupno 4.506 testova na korona virus.

Među novozaraženim iz Kumanova nalaze se i zdravstveni radnici.

Vlada Sjeverne Makedonije uvela je oštrije mjere borbe protiv širenja korona virusa, jedna od njih je zabrana kretanja od 21 sat do sutradan u pet sati. Vikendom, dakle subotom i nedjeljom, zabranjeno je kretanje stanovništva od 16 sati do pet sati sljedećeg jutra.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski proglasio je 18. marta vanredno stanje na području cijele države kako bi se olakšala borba protiv širenja korona virusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...