U FRANCUSKOJ NAJGORI DAN OD POČETKA PANDEMIJE KORONAVIRUSA: Umrlo je 1128 ljudi, stradaju i mladi...

Ukupan broj smrtnih slučajeva danas je prešao 6 hiljada.

  • Hronika

  • 03. Apr. 2020  04. Apr. 2020

  • 0

Najveći broj preminulih zabilježen je u staračkim domovima.

U ponedjeljak je u Francuskoj prijeđena granica od 3000 umrlih od koronavirusa, a već danas se ona uduplana i iznosi 6.507 osoba. Samo danas je umrlo 1128 ljudi.

alt

Generalni direktor francuskih zdravstvenih službi (DGS) Jérôme Salomon objavio je bitno veći broj hospitaliziranih pacijenata na reanimaciji, ili 75 više u 24 sata.

To su pacijenti s respiratornim problemima ili pate od nekog drugog zatajenja”, precizirao je. Među tim pacijentima 34 posto ih je mlađih od 60 godina, a 64 oboljelih imaju manje od 30 godina.

Danas je u Francuskoj zabilježeno 5.233 novozaraženih, što je ukupno u ovoj državi oboljelih 64.338 osoba.

Prema predviđanjima stručnjaka za vikend se očekuje još više.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...