U NOVOM PAZARU JOŠ 11 ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM: A bašte i kafići puni...

U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu 3.004 osoba u samoizolaciji

  • Regija

  • 03. Apr. 2020  

  • 0

U Novom Pazaru je još 11 osoba zaraženih koronavirusom, tako da je danas ukupno 12 osoba zaraženih virusom Covid-19, izjavio je direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović.

“Riječ je o podatku koji je stigao danas poslije podne. Kolege iz Zavoda za javno zdravlje su i dalje na terenu, obrađuju podatke identifikovanih pacijenata. Od trinaest uzoraka koji su upućeni iz našeg centra jedanaest je pozitivnih i jučerašnji jedan pozitvni to je već dvanaest”, rekao je Mahmutović za RTV Novi Pazar.

On je naglasio da je riječ o pandemiji i da treba poštovati mjere samoizolacije, kao i da je zdravstveni sistem u Novom Pazaru stabilan i da neće dozvoliti da zaraza uđe u bolnicu.

Prvi slučaj prisustva koronavirusa u Novom Pazaru potvrđen je danas kod muškarca starosti 58 godina, prenio je Radiostoplus.com.

“Svi njegovi kontakti su evidentirani i od njih uzeti brisevi i poslati na analizu”, rekla je portparolka ZZJZ Maja Iković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...