NAKON ŽESTOKIH REAKCIJA; HITNA SJEDNICA VLADE FEDERACIJE: VAN SNAGE stavljene odluke o raspodjeli 21 milion KM nižim nivoima vlasti…

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog premijera Federacije BiH Fadila Novalića stavila van snage...

  • Politika

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 2

...odluke o raspodjeli 21 milion KM nižim nivoima vlasti i fondovima – kantonima općinama i gradovima i ta sredstva preusmjerila za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa – COVID 19.

Federalno ministarstvo finansija je zaduženo da 21 milion KM s Tekućeg transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – kantonima i općinama usmjeri u Tekuću rezervu Vlade FBiH.

Vlada FBiH će ova sredstva preusmjeriti na Federalno ministarstvo zdravstva za nabavku medicinske opreme neophodne za borbu protiv koronavirusa – COVID 19.

Raspodjelu nabavljene medicinske i druge opreme od ovih sredstava vršit će kantonalni zavodi za javno zdravstvo, vodeći se kriterijem broja stanovnika - izjavio je premijer Novalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...