ŠOKANTNA TEORIJA ZAVJERE: FBI uhapsio profesora s Harvarda koji je stvorio i prodao koronavirus Kini!?

Profesor na univerzitetu Hardvad, Charles Lieber (60) i još dvojica Kineza uhapšeni su u Americi. FBI je navodno objavio da postoje indicije da su oni prodali koronavirus kineskoj državi

  • Svijet

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 1

- SAD su upravo otkrile čovjeka koji je proizvodio i prodavao koronavirus Kini. Doktor Charles, šef odjeljenja za hemiju i biologiju u Harvard univerzitetu je uhapšen - rekli su čelni ljudi FBI prilikom obraćanja naciji, objavio je danas beogradski tabloid Informer, pod kontrolom predsjednika države, Aleksandra Vučića. Inače vijest da je profesor Lieber uhapšen zaista je tačna, ali njegovo hapšenje nema apsolutno nikakve veze sa koronavirusom. 

Naime, profesor je uhapšen još u januaru ove godine, pod optužbom da lagao o svojoj suradnji sa kineskim uiverzitetima na programu "Hiljadu talenata", no pouzdano se zna da njegovo hapšenje nema nikakve veze sa koronavirusom. Naime, DailyMail je vijest o hapšenju profesora objavio 28. januara, a nekoliko dana kasnije Factcheck.org objavio je opšriniji izvještaj, u kome navodi da hapšenje profesora Charlesa Liebera nema nikakve veze s koronavirusom. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...