PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Snažan porast broja novozaraženih u Srbiji, rekordna smrtnost u Sloveniji (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 654

  • Regija

  • 05. Apr. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom je zaraženo 5.655 osoba što je 450 novih slučajeva u odnosu na stanje od danas od 12. sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu 137 osoba.

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 654 što je 22 više slučaja zaraze nego danas u 12.00 sati. Istovremeno, preminule su još dvije osobe. Jedan smrtni slučaj zabilježen je u Sarajevu, a drugi u Bihaću. Do sada je preminulo osam muškaraca i sedam žena na području Federacije BiH. Od ukupnog broja smrtnih slučajeva, osam ih je imalo više od 65 godina. Ukupan broj umrlih od zaraze koronavirusom u BiH iznosi 23.

Vlada Republike Slovenije potvrdila je 997 slučajeva zaraze u ovoj zemlji što je nepromijenjen broj. Danas je preminulo 6 osoba što je rekord od početka pandemije u Sloveniji. Ukupno je umrlo 28 osoba.

U Republici Srbiji je do večeras registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID 19. To je 284 više slučaja nego sinoć. Osmogodišnje dijete iz Novog Pazara najmlađi je pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji. Na respiratoru je ukupno 98 pacijenata. U međuvremenu preminulo je još sedam osoba što je ukupno 51 žrtva zaraze.

U Hrvatskoj su danas preminule tri osobe oboljele od koronavirusa, tako da je ukupan broj preminulih sada 15, objavio je Index.hr. Zaključno sa jučerašnjim danom, u Hrvatskoj je evidentirano ukupno 1.182 slučaja zaraze, što je 56 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da je u ovoj državi do sada zaraženo 214 osoba što je 11 inficiranih više nego danas u 12.00 sati. Umrle su dvije osobe.

Kosovo večeras bilježi 5 novih slučajeva zaraze u odnosu na sinoć i sada ukupan broj oboljelih iznosi 145. Do sada je preminula jedna osoba.

U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je 555 zaraženih, što je 72 slučaja više nego sinoć. U međuvremenu, umrle su još dvije osobe, čime se ukupan broj umrlih povećao na 19.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...