"GRAĐANI" POKAZALI KLASU: Engleski prvak neće koristiti vladin novac za očuvanje radnih mjesta

Manchester City je u nedjelju objavio kako neće koristiti sredstva iz plana britanske vlade za očuvanje radnih mjesta prema kojima vlada osigurava 80 posto plaća radnicima koje njihove tvrtke pošalju na odmor zbog pandemije koronavirusa

  • Sport

  • 05. Apr. 2020  06. Apr. 2020

  • 0

Još uvijek aktualni engleski nogometni prvak Manchester City u nedjelju je objavio kako neće koristiti sredstva iz plana britanske vlade za očuvanje radnih mjesta prema kojima vlada osigurava 80 posto plaća radnicima koje njihove firme pošalju na odmor zbog pandemije koronavirusa.

'Odlukom predsjednika i Uprave kluba nećemo koristiti vladina sredstva za očuvanje radnih mjesta ugroženih koronavirusom. Ostajemo odlučni u zaštiti naših ljudi, njihovih radnih mjesta i našeg posla, a istovremeno ćemo činiti sve što možemo kako bismo pomogli široj zajednici u ovo izazovno doba', objavio je City.

Nekoliko klubova, među kojima su i finalisti prošlosezonske Lige prvaka Liverpool i Tottenham Hotspur već su zatražili vladina sredstva za plaće svom neigračkom osoblju.

Britanski ministar finansija Rishi Sunak je početkom mjeseca najavio da radnici na odmoru mogu tražiti 80 posto plaće do 2,500 funti mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi s koronavirusom.

Manchester City najskuplja je nogometna ekipa na svijetu vrijedna 1,28 milijardi eura, a iza nje stoji jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan (48).

Emiraćanin je "težak" čak 37 milijardi eura, a naftno-ulagačka firma kojoj je predsjednik, International Petroleum Investment Company (IPIC), vrijedi čak 114 milijardi eura.. Šeik Mansour zamjenik je premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, ministar predsjedničkih poslova i član kraljevske porodice u Abu Dhabiju. Njegov polubrat, Khalifa bin Zayed Al Nahyan (71), predsjednik je države.

Bogatstvo cijele dinastije Al Nahyan vrijedi više od 170 milijardi eura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...