U DOBA KORONE SVE SE MIJENJA: Korisnici Skypea su ostali iznenađeni, ovo nisu očekivali…

U doba globalne pandemije i Microsoft je odlučio uskočiti u pomoć korisnicima te ponuditi alternativu servisima kao što je Zoom

  • HiTec

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Unutar Microsoftovog Skypea odsad je moguće obavljati video pozive bez potrebe za prijavom u servis, što je slično kao kod Zooma, s time da u slučaju Skypea čak ni host (domaćin) se ne treba prijaviti niti išta instalirati na svoj uređaj.

Novu opciju pod imenom "Meet Now" moguće je jednostavno pokrenuti u par klikova mišem odlaskom na internet stranicu servisa te pozivanjem željenih sugovornika. Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju opciju je moguće koristiti i unutar nje (dostupna u sidebar izborniku s lijeve strane, pokraj opcije za novi razgovor).

Od ostalih funkcija ove opcije koje vrijedi spomenuti je da poveznice na video sastanak koje se podijele s drugim korisnicima nemaju vremensko ograničenje, video pozivi nisu limitirani što se tiče funkcionalnosti (u odnosu na dosadašnje video pozive koji su zahtijevali prijavu), postoji mogućnost razmjena poruka paralelno s video razgovorom te vrlo korisnika opcija zamagljivanja pozadine ukoliko imate nered u sobi iz koje obavljate pozive.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...