POČELA ISPLATA PENZIJA, REDOVI U SARAJEVU: Direktor Zavoda PIO FBiH Zijad Krnjić ima važno obavještenje...

Isplata martovskih penzija u Federaciji BiH počela je danas

  • Ekonomija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Direktor Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH Zijad Krnjić ranije je potvrdio kako ima dovoljno sredstava za isplatu, iako su prihodi od doprinosa krajem marta bili slabiji.

Kako bi se svim penzionerima omogoćilo da dobiju i preuzmu svoje penzije u aktualnoj situaciji pandemije koronavirusa Federalni štab civilne zaštite usvojio je izmjene naredbi u vezi sa kretanjem osoba starijih od 65 godina, kojima im je omogućeno kretanje od 08.00 do 12.00 sati tokom ove sedmice.

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez sinoć je na redovnoj pres-konferenciji pozvao sve građane da se u tom razdoblju po mogućnosti suzdrže od izlaska.

Također je apelovao i na starije sugrađane koji su dobili mogućnost da iziđu da ukoliko to nije neophodno, ukoliko svoje potrebe mogu završiti uz pomoć rodbine, komšija prijatelja da to i učine.

Najavio je i praćenje situacije i sukladno tome će se dalje predlagati mjere ukoliko bi se pojavile vanredne situacije.

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je kako odluka da se osobama starijim od 65 godina dozvoli izlazak kako bi obavili obaveze nije "poziv za šetnju".

Istaknuo je da je sve spremno za aktivnosti koje su počele jutros u vezi sa odobrenjem kretanja osobama starijim od 65 godina i u koordinaciji sa MUP-om koji će sve aktivnosti nadzirati.

- Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obaveze u trgovinama, poštama i slično. Zamolili smo ostale građane da u tom periodu ne izlaze. Ukoliko vidimo da se mjere ne poštuju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom periodu izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska penzionerima - poručio je Solak.

(SB / Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...