ZARAZA SE ŠIRI: U Federaciji BiH devet novih slučajeva pozitivnih na koronavirus, zaraženi su iz ovih gradova…

Devet novih slučajeva zaraze virusom korona potvrđeno je u laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

  • Hronika

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović potvrdila je da su četiri slučaja iz Sarajeva, te po jedan sa Ilidže i iz Travnika.

Na području Unsko-sanskog kantona potvrđena su tri nova slučaja zaraze virusom korona – dva iz Cazina i jedan iz Bihaća.

"U Sarajevo, u referentnu laboratoriju, sa područja Unsko-sanskog kantona juče je poslano 58 uzorka za testiranje na virus korona. Rezultate testova smo dobili jutros i pokazali su tri pozitivna na virus korona", izjavila je ministrica zdravlja Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Direktor bolnice u Bihaću Hajrudin Havić izjavio je da se na infektivnom odjeljenju ove zdravstvene ustanove nalazi šest pozitivnih pacijenata, pet lica je u izolaciji i jedno na intenzivnoj, na respiratoru.

"Pacijent iz Bihaća, prvi koji je primljen na liječenje, dva puta je negativan na retestu i premješten je na odjeljenje kao izliječen", naveo je Havić.

(SB / Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...