PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Broj zaraženih u Sloveniji premašio 1.000, a najveći broj umrlih je u... (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini danas 667

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom su zaražene 5.703 osobe, što je 48 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu umrle 143 osobe.

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini danas 667, što je 13 više slučajeva nego sinoć u 20.00 sati. U međuvremenu preminule su još 3 osobe, čime se ukupan broj preminulih povećao na 26.

Slovenija je potvrdila 1.021 slučaj zaraze što je 24 slučaja više nego jučer. Od ovog broja, 30 osoba je u kritičnom stanju i nalazi se na intezivnoj njezi. Do sada je preminulo 28 osoba.

U Srbiji je broj zaraženih 1.908 što je nepromijenjeno u odnosu na stanje od sinoć. Istovremeno, preminula je 51 osoba, što je najviše od svih republika bivše Jugoslavije. Na respiratoru je ukupno 98 pacijenata.

Hrvatska bilježi 1.182 slučaja zaraze i taj broj je isti kao i sinoć. Umrlo je 15 osoba. Izliječilo se 125 osoba.

U Crnoj Gori od virusa COVID-19 oboljele su 223 osobe što je devet više slučajeva nego sinoć u 20.00 sati. Do sada su umrle dvije osobe.

Na Kosovu su zaražene još dvije osobe čime se broj oboljelih povećao na 147. Tri medicinske sestre su hospitalizovane, dok je jedna u samoizolaciji kod kuće. Prema podacima ministarstva zdravlja, dvije osobe su preminule koronavirusa. To su muškarac iz Prištine (59) i žena iz okoline Prizrena, stara 70 godina. Oboje su imali komorbilitete i na kliniku su primljeni u teškom stanju.

U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je 555 slučajeva zaraze što je nepromijenjen broj u odnosu na sinoć. Ukupan broj umrlih u ovoj zemlji iznosi 19.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...