POTRESNA PRIČA IZ SRBIJE: Sin sa proslave punoljetstva donio virus u porodicu; Otac umro, majka u bolnici, a on...

Cijeli Čačak je u žalosti zbog smrti Zorana Ivanovića (48), IT stručnjaka i šahovskog prvotimca, koji je prva žrtva korone u ovom gradu.

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Vijest o Zoranovoj smrti njegove prijatelje i poznanike je šokirala, ali i uplašila jer je on bio zdrav, bez hroničnih bolesti. Preminuo je u KC Kragujevca, dok se njegova supruga od Covida-19 liječi na klinici u Beogradu.

Imao lakše simptome

Zoran se koronavirusom zarazio od sina, koji je bio gost na proslavi punoljetstva početkom marta u hotelu „Morava“. Dječak je bolest preležao bez većih problema, ali je, ne znajući da je zaražen, virus unio u porodicu.

Kako saznaje Kurir, simptome imaju i njegovi baka i djed, kao i majka, koja je na bolničkom liječenju. Zoran je u bolnicu primljen četiri dana prije nego što je preminuo, prije toga imao je lakše simptome i ništa nije ukazivalo na tragičan ishod.

Kao programer radio je u jednoj čačanskoj banci u računskom centru, a prvotimca Šahovskog kluba Borac oplakuju i čačanski šahisti.

"Zoran je bio omiljen član u klubu, njegova briljantna duhovitost i optimizam su vodili našu ekipu. Zoran je bio prvotimac ŠK Borac, majstorski kandidat, igrao je sve značajne turnire za klub. Malo je reći da smo izgubili prijatelja, svima nam je bio više od toga. Svi smo u šoku i nevjerici. Teško je povjerovati da je virus pokosio zdravog čovjeka u najvećoj snazi – izjavio je za Kurir Duško Injac iz ŠK Borac Čačak.

Omiljen u klubu

On dodaje da klub sada nema mogućnosti da se oprosti od Zorana, ali kad se sve ovo završi, klub će to učiniti na način koji dolikuje jednom izuzetnom šahisti i još izuzetnijem čovjeku. Članovi Zoranove porodice koji imaju simptome zasad su u stabilnom stanju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...