I HRVATSKA IDE TIM PUTEM: Plenković najavio relaksaciju mjera

Premijer Hrvatske Andrej Plenković održao je danas, s početkom u 15 sati, drugi sastanak/videokonferenciju s istaknutim hrvatskim znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, iz Hrvatske i inozemstva.

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

"Komparativno gledajući Hrvatska je u ovoj fazi izrazito dobro reagirala. Poduzeli smo pravovremene mjere. One su rezultirale sporim širenjem zaraze, no iako je nažalost 16 ljudi preminulo, imamo nisku stopu smrtnosti u prvih nekoliko sedmica. Od početka epidemije u Kini, reagiramo dobro", rekao je Plenković.

"Nastavljamo s politikom koja neće dovesti do problema u zdravstvenom sistemu, moramo nastaviti s nabavom zaštitne opreme, zahvaliti ljekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenom osoblju, u ovoj fazi moramo provoditi restriktivne mjere kalibrirajući ih potrebama gospodarstva i što normalnijem funkcioniranju ključnih aktivnosti".

Izjavio je kako se restriktivne mjere moraju i dalje provoditi, ali da su uspjeli postići dobar balans. 

"Moramo provoditi restriktivne mjere, u skladu sa što normalnijem funkcioniranju ekonomije. Cilj je da de relaksiranje mjera ne ugrozi epidemiološku situaciju", rekao je i potvrdio da će se relaksiranje mjera što se tiče otvaranja tržnica dogoditi prije Uskrsa, a postupat će prema preporukama epidemiologa i napraviti optimalan napor kako bi vodili računa o zdravstvenoj sigurnosti.

"Važno je da sve te mjere relaksiranja budu prilagođene epidemiološkim preporukama. Trebamo pažljivo procjenjivati", rekao je premijer i dodao da se ozbiljno razmišlja o relaksiranju mjera.

"Ići ćemo na relaksiranje mjera", rekao je Plenković dodajući kako čekaju procjene epidemiologa".

Plenković je također kazao kako očekuje da najrazvijenije zemlje da naprave iskorake kada je riječ o lijeku ili cjepiva.

Podsjetimo, prvi sastanak putem videokonferencije, a u kontekstu aktivnosti Vlade Hrvatske u suzbijanju širenja globalne pandemije novog koronavirusa SARSCoV-2 i bolesti COVID-19 koju uzrokuje, Plenković je s istaknutim hrvatskim znanstvenicima, stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima, iz Hrvatske i inozemstva održao 25. marta.

(Index.hr/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...