ON JE ZAISTA BIO JEDINSTVEN: Dan kad je kultni bh. golman Piplica postigao jedan od najsmješnijih autogolova u historiji

Na današnji prije 18 godina viđen je jedan od najluđih autogolova u historiji nogometa.

  • Sport

  • 06. Apr. 2020  06. Apr. 2020

  • 0

Igrala se 85. minuta utakmice 30. kola Bundeslige između domaćeg Energieja i Borussije Mönchengladbach kada je golman Tomislav Piplica izveo kiks za anale Bundeslige pri vodstvu 3:2 svoje momčadi.

Marcel Witeczek, ofenzivac Borussije, očajničkim udarcem s ruba kaznenog prostora pokušao je izjednačiti, domaći branič je blokirao udarac i lopta je u nesvakidašnje visokom luku jako dugo putovala te padala prema gol-crti. Svi su bili uvjereni da lopta ide u ruke Piplice, ali je bosanskohercegovački vratar napravio nekoliko koraka unatrag i nije primijetio da je već ušao u gol. Lopta mu je pala na glavu i od tjemena se odbila u mrežu.

Koliko god puta da pogledate priloženu snimku, zajamčeno vam je sljedeće: nećete shvatiti kako je Piplica to napravio ni zašto, a nećete se moći ni prestati smijati.

Piplice se sjećaju svi ljubitelji HNL-a iz njegove prve dekade. Kao 20-godišnjak je iz bugojanske Iskre stigao u NK Zagreb. Tamo se nije mogao probiti, ali zato jest u Istri i Samoboru te posebno Segesti. Nakon šest godina HNL-a u 29. godini ulovio je priliku i otišao je u Energie u kojem se zadržao 11 godina i postao ikona kluba. 

Jedno vrijeme je nakon završetka karijere bio trener i skaut svog Energieja, a istu je funkciju obavljao i u reprezentaciji rodne Bosne i Hercegovine na putu do povijesnog plasmana na SP 2014. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...