SJEĆATE LI SE UTAKMICE SiCG-BiH U BEOGRADU?: "Brazzo nije htio da igra desnog beka, Bola je imao rođendan, a Slišković je..."

"... bio dobar trener, ali je situacija oko njega baš bila opasna"; poraženi smo rezultatom 1:0 i nismo otišli na Mundijal u Njemačku...

  • Jeste li znali

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2005. naša reprezentacija je igrala u posljednjem kolu protiv selekcije Srbije i Crne Gore i poražena rezultatom 1:0, te smo ostali bez plasmana na Mundijal u Njemačkoj.

Zvjezdan Misimović je ispričao da je trebao igrati susret u Beogradu, ali da su mu Blaž Slišković i Ahmed Pašalić saopštili da će ipak biti na klupi.

"Najgori trenutak ili najbolnija tačka u karijeri mi je utakmica sa Srbijom i Crnom Gorom u Beogradu. Imao sam veliki motiv, par dana prije smo igrali kući sa San Marinom, prišao mi je Pašalić i rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati ovo.

Rekao sam okej, a onda u Beogradu, sat pred utakmicu sastanak, zovne me Slišković gore i kaže 'Brazzo neće da igra desnog beka, hoće naprijed gore, Bolić ima ili je imao rođendan, ti moraš na klupu'.

Meni se tada srušio svijet, ja nisam mogao da vjerujem šta se dešava", kazao je Misimović u razgovoru za podcast Opsajd i dodao:

"Pašalić je bio alfa i omega tada, Slišković je bio dobar trener, ali oko njega je bila opasna situacija. Mada ja ni sa Pašalićem nisam imao problem, nije mi ništa učinio, ali čuje se sve i svašta."

(Sport1.oslobođenje.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...