ČUVENI HRVATSKI ZNANSTVENIK IVAN ĐIKIĆ NAJAVLJUJE: „Otkažite sve planove koje ste imali za 2020. godinu, nemojte misliti da će virus pobijediti toplo vrijeme…“

"Planove za 2020. stavite na čekanje - čak i kad se broj novozaraženih slučajeva počne smanjivati nije gotovo", kazao je hrvatski znanstvenik Ivan Đikić

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 1

"Upravo zato je važna poruka danas svim građanima da više ne misle da je virus pobjediv s toplim vremenom, da je virus pobjediv s bilo kakvim vanjskim faktorima i da ćemo imati cjepivo do tada. Odgovor na to je ne dok god ne razvijemo cjepivo, a ono će doći najranije krajem ove ili početkom iduće godine. Do tada jedino što funkcionira je imati dobar zdravstveni sustav koji može pomoći oboljelima i držati se striktno svih mjera", rekao je znanstvenik Ivan Đikić za RTL.

"Potrebna je stvarno discipliniranost, bit će potrebno vjerojatno nošenje maski. Bit će potrebno promijeniti komunikaciju. Prestat ćemo ovo ljeto biti na plaži u grupama. Prestat ćemo ovo ljeto svi zajedno sjediti po barovima. Je li to ogromna žrtva jednog ljeta? Ja vjerujem da nije. Jer ako se budemo ponašali ovo ljeto i ovu jesen zajednički djelotvorno, onda ćemo imati sljedeću godinu bolju. Ako se ne budemo pridržavali toga onda ćemo imati problema", kazao je Đikić.

"Ova 2020. neće biti kakvu smo planirali. Moja obitelj i ja smo imali planove kao i sve druge za ljeto i Uskrs. I sve to moramo maknuti jer shvaćamo da samo s tim novim mjerama koje su nam uvedene ćemo moći svladati ovu pandemiju virusom jer vjerujem da će 2021. godina postati puno normalnija s pojavom cjepiva", rekao je Đikić za RTL.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...