"A MOGLO JE GORE": U Srbiji više od 2.000 zaraženih, naredba je jasna...

S bolničkog liječenja otpušteno je do sada ukupno 178 pacijenata koji su bili hospitalizirani zbog koronavirusa

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije koronavirusa u Srbiji je registrirano 2.200 zaraženih. Borbu s virusom izgubilo je 58 pacijenata. Od 868 testiranih zdravstvenih radnika, 160 je pozitivno, javlja Radiotelevizija Srbije.

Zamjenica direktora Instituta „Batut" Darija Kisić-Tepavčević istaknula je da je 160 zdravstvenih radnika pozitivno, a direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Milovan Bojić rekao da su uspjeli da spriječe da rezultati u toj ustanovi budu mnogo gori.

S bolničkog liječenja otpušteno je do sada ukupno 178 pacijenata koji su bili hospitalizirani zbog koronavirusa.

S tamošnje klinike "Dragiša Mišović" najmlađi pacijent zaražen koronavirusom u Srbiji izliječen je i otpušten s odjeljenja pedijatrije.

Tanjug javlja kako prema novim instrukcijama Ministarstva zdravlja Republike Srbije svi zaraženi koronavirusom moraju da se liječe u bolnicama za covid ili improviziranim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu.

Do sada su pacijenti, koji nisu imali simptome bolesti ili su imali blažu kliničku sliku liječeni kod kuće.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...