REAGIRAJU NA KRIZU: Facebook bi nas mogao početi ispitivati imamo li simptome koronavirusa, tako što će...

U najvećoj društvenoj mreži svijeta tvrde kako su poduzeli mjere zaštite identiteta onih koji se odluče na sudjelovanje u istraživanju

  • HiTec

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

U suradnji s istraživačima sa Sveučilišta Carnegie Mellon društvena mreža Facebook pokrenula je istraživanje među korisnicima o simptomima koronavirusa.

Istraživanje će se početi pojavljivati pri vrhu News Feedova i tražiti dobrovoljnu podjelu podataka o vašem zdravlju.

U Facebooku su već na svojoj platformi objavljivali informativne poruke o koronavirusu pri vrhu News Feeda na matičnoj platformi i u Instagramu. Novo će istraživanje otići korak dalje i izravno tražiti podatke o simptomima.

Rezultati istraživanja trebali bi omogućiti nove uvide u to kako reagirati na krizu, uključujući i praćenje simptoma koje korisnici sami prijavljuju. To bi moglo značajno pomoći u područjima gdje nema dovoljno testova za COVID-19.

U Facebooku tvrde kako su poduzeli mjere zaštite identiteta onih koji se odluče na sudjelovanje u istraživanju. Zaposlenici te tvrtke neće imati pristup rezultatima istraživanja, a identiteti ispitanika bit će prikriveni od istraživača.

Istraživanje će zasad biti provedeno samo na području Sjedinjenih Država. Pokažu li se rezultati istraživanja korisnima, moglo bi biti prošireno i na druge države, piše Endgadget.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...