TUGA U SRBIJI: Od koronavirusa umro je omiljeni vjeroučitelj, rođen 1981. godine

Dugogodišnji nastavnik vjeronauke u izdvojenim odjeljenjima OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac (Bogovađa, Bajevac, Vračević, Markova Crkva, Ratkovac, Nepričava) Predrag – Peđa Jevtić preminuo je 5. aprila 2020. godine u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju jake upale pluća, uzrokovane koronavirusom.

  • Hronika

  • 07. Apr. 2020  

  • 3

Predrag Jevtić je rođen u Valjevu 25. marta 1981. godine. Osnovnu školu i Tehničku školu završio je u rodnom gradu, a studije Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, prenosi "Lajkovac na dlanu".

U izdvojenim odjeljenjima lajkovačke osnovne škole “Mile Dubljević” učenicima više generacija prenosio je znanje o vjeronauci. Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom cijelog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu – navodi se u objavi.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...